Förlaget säkrar framtiden!

Vi har en tid funderat på hur framtiden borde se ut för det här lilla förlaget som föddes hemma i en mörk källare i Enskede 2007 och som sen dess hunnit publicera ca 100 titlar och fått en del av ljuset från den litterära offentligheten. Långa linjer har alltid varit det viktiga för oss, nästan självklart när man är så förtjust som vi är i långsamma saker som skönlitteratur och kvalificerad sakprosa.

Nu har vi funnit en bra lösning på denna framtidsfråga. I dag gör vi bekant att Natur & Kultur har köpt förlaget. De tidigare delägarna, det danska förlaget Hr Ferdinand, har på ett fantastiskt sätt säkrat vår existens hittills men är överens med mig om att Natur och Kultur är en ännu bättre partner framöver.

Vi kommer att fortsätta att vara ett självständigt bolag, vi kommer att sitta kvar i Gamla Stan och Cilla, Maria och jag kommer att fortsätta att välja, producera och sälja böckerna. Men vi kommer att få en starkare ställning på marknaden genom Natur & Kultur. Deras allmänutgivning, ledd av Richard Herold, har en liknande inriktning som vi har, vilket varit helt avgörande för vårt beslut. Deras framtid är också vår framtid, deras utmaningar är också våra. Det finns dessutom en mängd branschfrågor som handlar om rättigheter, distribution, avtal, utgivningsformer m m, som är lättare att lösa för ett litet förlag i nära samarbete med det stora förlaget.

/Svante, Maria & Cilla

Annonser

Om weylerblogg

Sedan 2007 har vi gett ut böcker som vi tycker är viktiga och bra. Böcker för vuxna, som Svante brukar säga.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s